Att vara medlem / stödmedlem i föreningen Kvinnohuset i Örebro

Identifierar du dig som kvinna och vill vara medlem i föreningen? Bli medlem hos oss!

 

Som medlem i den ideella föreningen Kvinnohuset i Örebro visar du din solidaritet och ditt stöd för våldsutsatta kvinnor och barn som kommer till oss. Du står bakom vår vision och vårt aktiva arbete för ett samhälle fritt från våld och förtryck som skadar människor och lämnar spår för resten av deras liv. Kvinnohuset i Örebro utbildar, föreläser och samarbetar med olika samhällsinstanser för att öka kunskapen kring detta ämne. Vi arbetar även förebyggande och aktivt för att minska skammen hos de utsatta. Som medlem har du inflytande i vår verksamhet, exempelvis rösträtt på årsmötet och möjlighet att lämna in förslag och idéer som kan hjälpa vår verksamhet att bli ännu bättre. Tillsammans kan vi göra stor skillnad!

 

BLI MEDLEM

Du betalar medlemsavgiften via vårt swish-nummer ‪123 627 52 75 eller plusgiro ‪64 07 68-8. Du kan även använda QR-koden via swish-appen för att betala. Medlemsavgiften är på 150 kronor/år, glöm inte att märka betalningen med ”medlemsavgift” och ditt namn. OBS! Män märker betalningen med ”stödmedlem”. När medlemsavgiften är betald skickar du ett mejl till forening@kvinnohusetorebro.se med din mejladress så vi kan skicka ut information och uppdatera dig kring vad som händer i föreningen.

Du har rösträtt på nästkommande årsmöte om du betalar in medlemsavgiften senast 31 december.

 

 

Identifierar du dig som man och vill stödja föreningsverksamheten? Bli stödmedlem! 

 

Som stödmedlem visar du att du tar ställning tillsammans med oss mot mäns våld mot kvinnor. Betala medlemsavgiften á 150 kronor via vårt swish-nummer ‪123 627 52 75 eller plusgiro ‪64 07 68-8 och märk betalningen "stödmedlem". Du kan även använda QR-koden via swish-appen för att betala. När stödmedlemsavgiften är betald skickar du ett mejl till forening@kvinnohusetorebro.se med din mejladress så vi kan skicka ut information och uppdatera dig kring vad som händer i föreningen.

 

qr-kod.png

Bli volontär

Att vara volontär på Kvinnohuset i Örebro innebär bland annat att ta emot kvinnor som med hjälp av Socialtjänsten flyttar in akut på kvällar och helger. Volontärerna tar emot kvinnan och eventuella barn, visar dem runt i huset, installerar dem på rummet och ger dem sängkläder och nycklar.  Som volontär stöttar och hjälper du också de kvinnor och barn som bor hos oss med praktiska göromål. Det kan bland annat innebära att vara sällskap åt de kvinnor som inte törs gå ut ensamma, samtala med kvinnorna över en kopp kaffe i köket, att ta med barnen som bor på kvinnohuset ut i parken, eller att leka med dom en stund i lekrummet.

 

Dina insatser behövs såväl under dagtid när banker och myndigheter är öppna, som under kvällar och helger när det anordnas aktiviteter på Kvinnohuset med volontärerna. Det är den aktuella situationen och omständigheterna som avgör. 

Är du intresserad? Om du är över 18 år och intresserad av att hjälpa till är du välkommen att skriva en personlig ansökan och anmäla ditt intresse. Anmäl dig genom att skicka ett mail till volontar@kvinnohusetorebro.se

Alla som vill börja som volontärer på Kvinnohuset i Örebro utbildas genom en studiecirkel som ger grundläggande kunskaper i mäns våld mot kvinnor, samt en fördjupning i Kvinnohusets organisation och verksamhet.

 

 

Bli medlem

Förnamn*


Efternamn*


E-postadress (Användarnamn) *


Lösenord*


Telefonnummer


Mobilnummer


Vi återkommer med mer information efter registreringen