En annan mamma

Fler och fler kvinnor och barn blir utsatta för mäns hot och våld. Och Örebro är inget undantag. Genom att köpa En annan mamma-armbandet, och på så vis skänka pengar, stödjer du arbetet mot våldet. Det kostar 30 kronor/styck (eller mer om du vill). Pengarna går oavkortat till att köpa startpaket med sängkläder, porslin och husgeråd till de kvinnor som tvingas lämna sina hem för ett skyddat boende.

Läs mer på www.enannanmamma.se

Vårt nya hus

Nu finns vi äntligen på plats i våra nya fina lokaler på Kyrkogatan 16!

Att ha 11 fina lägenheter att erbjuda de kvinnor och barn som vistas hos oss känns jättebra!

Tack alla som på något sätt varit inblandade och/eller hjälp till med vår flytt!

 Samtalsstöd

Du vet väl om att du kan kontakta oss och boka tid för råd och stöd kring din situation om du är eller har varit i ett förhållande där du utsatts för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld? Stödsamtalen hos oss på Kvinnohuset är kostnadsfria och du kan vara anonym om du vill. 

För mer information Klicka här!

 

Varför söker så få våldsutsatta äldre kvinnor hjälp?

Äldre kvinnor som levt i våldsutsatta och destruktiva förhållanden i många år kan ofta känns skuld och skam i större utsträckning än sina medsystrar. Detta kan bero på äldre tiders normer och värderingar, till exempel att det som sker i hemmet är en privatsak som ska stanna där.

Kvinnohuset har en äldregrupp som har engagerat sig i arbetet våld mot äldre. Tveka inte att höra av dig om du är utsatt för våld och övergrepp i en nära relation.  Du når dem enklast via mailen aldregruppen@kvinnohusetorebro.se Du kan även gå in under mappen  "Dokument" och läsa mer om våld mot äldre.