Nu går sommaren mot sitt slut och vi blickar tillbaka på en härlig sommar med flera fina utflykter som möjliggjorts bland annat genom gåvomedel. Vi har besökt en djurpark med våra kvinnor och barn, spelat minigolf, åkt båt, varit på badutflykter och haft andra aktiviteter som hör sommaren till. Nu ser vi fram emot hösten med allt vad den innebär, bland annat höstutflykter och förberedelser inför flytten till vårt nya hus som kommer ske i slutet av året.

Varför söker så få våldsutsatta äldre kvinnor hjälp?

 

 

Äldre kvinnor som levt i våldsutsatta och destruktiva förhållanden i många år kan ofta känns skuld och skam i större utsträckning än sina medsystrar. Detta kan bero på äldre tiders normer och värderingar, till exempel att det som sker i hemmet är en privatsak som ska stanna där.

Kvinnohuset har en äldregrupp som har engagerat sig i arbetet våld mot äldre. Tveka inte att höra av dig om du är utsatt för våld och övergrepp i en nära relation.  Du når dem enklast via mailen aldregruppen@kvinnohusetorebro.se Du kan även gå in under mappen  "Dokument" och läsa mer om våld mot äldre.

 

Samtalsstöd

Du vet väl om att du kan kontakta oss och boka tid för råd och stöd kring din situation om du är eller har varit i ett förhållande där du utsatts för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld? Stödsamtalen hos oss på Kvinnohuset är kostnadsfria och du kan vara anonym om du vill. 

För mer information Klicka här!